"Manas garšas" iesaka par pamatu izmantot mūsu radītos garšvielu maisījumus.
Pārveidojot vai papildinot tos, iegūstiet savai gaumei visatbilstošāko garšu kombināciju.

Himalaju sāls bloki – unikāls palīgs vasarīgas maltītes pagatavošanai

Viena no aizraujošākajām nodarbēm un mākslas veidiem – ēst gatavošana kļūst pavisam jauks pasākums, ja blakus ir labas pannas, katli, ierīces rīvēšanai, smalcināšanai, kulšanai, tvaicēšanai utt. Taču tas viss vairāk der ziemai un telpām. Vasaras krāsainumam piederas koka galds ar lauku puķēm uz tā, blakus – grilēšanai paredzēta ierīce un milzu bļoda ar salātiem, dārzeņiem, ogām, augļiem, un varbūt vēl liels āra katls gardas zupas vārīšanai… taču ir vēl kas! – Himalaju sāls bloki – uz kuriem var gan cept, gan arī atdzesēt sutīgam saviesīgam vakaram paredzēto desertu.

Sāls bloki ir absolūti dabīgs produkts – principā sāls, bet cieta bloka veidā. Pakāpeniski to uzkarsējot virs grila, sāls bloks ir ideāli piemērots gaļas, zivju, garneļu, dārzeņu cepšanai, taču vienlaikus – saldētavā atdzesēts tas kalpos par paliktni saldējumam, augļiem, sulām, kokteiļiem, svaiga laša šķēlītēm – visam, ko gribat uzturēt vēsu. Protams, gan cepšanai, gan dzesēšanai vajadzētu savu bloku.

Ēdiens, kas gatavots uz sāls bloka, paņem no tā sāli tik, cik tiešām nepieciešams, tāpēc pašam produktam sāli pievienot nevajag, savukārt augstais dažādo minerālvielu saturs (1,2 % sēra, 4% kalcija, 35% kālija, 16% magnija un nepilnu 80 citu minerālvielu) ēdienā uzsūkto sāļu garšu padara maigāku un baudāmāku.

Jārēķinās, ka mitrāks produkts, piemēram, dārzeņi, sāli uzsūks vairāk. Ja sāls blokam pārziedīsiet eļļu, sāls pie cepamā produkta ķersies mazāk.

Himalaju sāls bloki ir dabisks, antimikrobiāls produkts. Jūs varat starp sāls blokiem iekonservēt gaļu, līdz tā kļūst mīksta un ir baudāma, kad izcepta.

Sāls blokiem piemīt neparasti lielas amplitūdas temperatūras izturība – no -170 C līdz pat 4820 C, taču sāls jākarsē pakāpeniski. Par kušanu nav jāsatraucas, jo sāls kūst tikai pie 800,80C. Arī šī iemesla dēļ, cepšanai un saldēšanai vajadzētu iegādāties atsevišķus blokus.

Karstu sāls bloku vienmēr atdzesējiet, līdz tas kļūst auksts. Ar ūdeni samitrinātu sūkli noslaukiet bloku un, ja nepieciešams, izmantojiet mīkstu tīrīšanas suku, lai notīrītu visu, kas pie bloka cepšanas laikā ir pielipis. Pēc tīrīšanas rūpīgi nosusiniet sāls bloku un uzglabājiet to tik sausu, cik vien iespējams – jo mazāk mitruma, jo labāk! Tīrīšanas laikā no bloka atdalīsies pavisam plāna sāls kārtiņa, atstājot gludu virsmu.

Rūpīgi izturoties pret sāls bloku, Jūs ievērojami pagarināsiet tā lietošanas ilgumu.

Himalaju sāls blokus var iegādāties visos tirdziņos, kur vien „Manas Garšas” dodas, kā arī tos iespējams iegādāties, rakstot uz [email protected].

Projekts izstrādāts sadarbībā ar: