Brīnišķīgs garšvielu maisījums, kam, ziemai tuvojoties, noteikti jāatrod sava vieta katrā virtuvē, ir – karijs.
Karijs ir indiešu virtuves klasiska sastāvdaļa. Garšvielu maisījums piešķir ēdienam siltumu, asumu, kas gan vairāk atkarīgs no karija veida. Garšvielu spēcīgās antibakteriālās iedarbības dēļ, karijs īpaši noderīgs ēdiena ilgākai uzglabāšanai, savukārt atsevišķo garšvielu asums veicina gremošanas procesus pēc sātīgas maltītes.
Protams, indieši kariju gatavo paši! Tieši tādēļ karija recepšu ir tik daudz un dažādu. Manasgarsas.lv piedāvā sešu veidu karijus – it kā līdzīgus, bet ar garšas niansēm. Visbiežāk karija sastāvā ietilpst romiešu ķimenes jeb kumīns, koriandra sēklas, kurkuma, fenheļa sēklas, sierāboliņš, kanēlis, krustnagliņas, muskatrieksts, melnie un čili pipari, kā arī ingvers. Proporcijas mēdz būt dažādas, un karija maisījumam var tikt pievienotas arī melnās ķimenes, kardamona sēklas un sinepju sēklas. Ēdienu, kam pievieno kariju, mēdz bagātīgi papildināt arī ar sīpoliem un ķiplokiem, kā arī citiem garšaugiem.
Karijs ir lieliska piedeva rīsu un vistas gaļas ēdieniem, taču to var pievienot arī salātiem, dārzeņiem, mājās gatavotām mērcēm, majonēzei un kokosriekstu pienam. Karija izmantošanas iespējas ir bezgala plašas, taču svarīgākais – lai karijs būtu svaigi gatavots! Tādam ir pilnīgi citas garšas īpašības un ietekme uz veselību daudz izteiktāka.
Manasgarsas.lv piedāvā unikālu iespēju katram pašam pagatavot savu kariju maisījumu, darbojoties mūsu īpašajā garšvielu konstruktorā! Iesakām nogaršot mūsu piedāvātos karija maisījumus, un, ja ir vēlme, pamainīt to proporcijas savām garšas kārpiņām tīkamākā veidā.
Lūk, te daži no mūsu piedāvātajiem karijiem:
https://manasgarsas.lv/product/karija-masala/
https://manasgarsas.lv/product/jamaikas-karijs/
https://manasgarsas.lv/product/malajas-karijs/