"Manas garšas" iesaka par pamatu izmantot mūsu radītos garšvielu maisījumus.
Pārveidojot vai papildinot tos, iegūstiet savai gaumei visatbilstošāko garšu kombināciju.

Blog

Lorem ipsum porta placerat rutrum aliquet platea accumsan, molestie eros aliquet adipiscing egestas ultrices, leo convallis dolor nisl integer potenti fringilla aenean condimentum ipsum maecenas aliquet.

Kaķa naga skaidiņas

Vērtīgais spēkprodukts Kaķa nags

Iepazīstinām ar vienu no mūsu jaudīgajiem spēkproduktiem – Kaķa nags (Uncaria tomentosa). Angļu val. – cat’s claw. Nē, mīļie, šim kaķa nagam nav nekāda sakara ar mūsu mājdzīvnieku nagiem!! Mēs nevieniem kaķiem nagus negriežam un nemaļam, un neiesakām dzert kā tēju .. Par kaķa nagu dēvē vīteņaugu, kas aug Amazones mūžamežos, no Bolīvijas ziemeļdaļas līdz…

Ašvangadas sakne

Vērtīgais spēkprodukts ašvaganda sakne

Pavisam jauns un varenjaudīgs spēkprodukts mūsu sortimentā – BIO Ašvaganda sakne! Ašvaganda, citviet pazīstama kā Indijas žeņšeņs, ir mūžzaļš krūms, kas aug Āzijā un Āfrikā. Indijas subkontinentā to pazīst un lieto ap 3000 gadu kā ārstniecības augu kombinācijā ar citiem reģionā pieejamiem augiem. Augs satur ķīmiskas (taču, protams, dabīgi ķīmiskas) vielas, kas var palīdzēt nomierināt…

zilie malvas ziedi

Malvas ziedi – virtuvē, veselībai un kosmētikai

Mūsu sortimentā atkal ir burvīgie un lielie malvas zilie ziedi! Malvas ziedus tēja ir gan ārkārtīgi skaistā zilā nokrāsā, gan arī vērtīga mūsu organismam. Malvas ziediem piemīt pretiekaisuma īpašības. Malvas ziedus var papildināt ar citu savvaļas augu lapām un ziediem, radot savu īpašo tēju. Literatūra vēsta, ka malvas ziedu tēja līdzsvaro prātu, nomierina sirdi un…

Muskatrieksti

Muskatrieksts – maigums un pikantums vienlaikus

Divas atšķirīgas tropiskās garšvielas no viena koka – muskatriekstus un muskatziedus – iegūst pamatā Indonēzijā un Grenādā, taču arī Indija, Malaizija, Papua-Jaungvineja, Šrilanka un Karību salas var lepoties, ka viņu zemē aug šie vērtīgie koki! Muskatriekstu koks savu pirmo ražu dod agrākais pēc 7 – 9 gadiem, taču nopietnākus ražas apjomus sasniedz tikai divdesmit gadus…

Garšvielas un garšaugi – nepārspējami konkurenti “pārtikas piedevām”

Simtiem gadu pirms attīstītā pasaule iepazina pārtikas piedevas jeb tā sauktās E-vielas, bez kurām pašlaik šķietami nav iespējams uzražot nevienu ēdamu lietu, cilvēki jau zināja, kā saglabāt ēdienu, kā uzlabot tā garšu un krāsu, novērst produktu bojāšanos karstā klimata valstīs. Tagad, kad pārtika pakāpeniski piesātinās ar E-vielām, no kurām lielais vairums ir sintētiskas, strauji pieaug…

Karijs – miesu un dvēseli sildošs garšvielu maisījums

Brīnišķīgs garšvielu maisījums, kam, ziemai tuvojoties, noteikti jāatrod sava vieta katrā virtuvē, ir – karijs. Karijs ir indiešu virtuves klasiska sastāvdaļa. Garšvielu maisījums piešķir ēdienam siltumu, asumu, kas gan vairāk atkarīgs no karija veida. Garšvielu spēcīgās antibakteriālās iedarbības dēļ, karijs īpaši noderīgs ēdiena ilgākai uzglabāšanai, savukārt atsevišķo garšvielu asums veicina gremošanas procesus pēc sātīgas maltītes….

Kardamons – viena no pasaules vērtīgākajām garšvielām

Kardamons ir bezgala aromātiska garšviela, kuras dabiskais izcelsmes areāls ir Indija un Šri Lanka. Auga ziedi līdzinās orhidejas ziediem, bet sēklām piemīt kārdinoši silts, vienlaikus ass un salds aromāts. Ēdieniem pievieno kā veselas pākstis, tā arī veselas un sasmalcinātas sēklas. Kardamona pākstis var uzglabāt veselu gadu, viegli un ātri sasmalcinot pākstīs esošās sēklas tieši pirms…

Pirkt garšvielas internetā – vai droši?

Pirms neilga laika kādā no Latvijā populāriem žurnāliem bija lasāms brīdinošs raksts par garšvielu iegādi internetā. Lasītājiem tika ieteikts izvairīties no šāda veida “kaķis maisā” pirkumiem. Taisnība gan ir, taču mēs – “Manas Garšas” komanda vēlamies iedrošināt savus klientus un palīdzēt pamanīt atšķirību starp dažāda veida interneta veikaliem. Tā kā mūsu uzņēmums un interneta veikals…

Tēja īstam mieram

Lieliem soļiem tuvojas septembris, kas nozīmē – rudens ir klāt. Taču rudens ir bezgala skaists laiks, jo iesākas siltu tēju un dabas krāsainuma baudīšanas laiks.  Manasgarsas.lv pirms kāda laika uzsāka vērtīgu sadarbību ar Topivesels.lv – mēs kopā radām tēju maisījumus, un viena no lieliskākajām tējām ir „Tēja mieram”, kas nu jau tik ļoti iecienīta un…

Persiešu zilā sāls

Šoreiz – ne īpaša garša, ne smarža nav tas, kas pārsteidz, bet gan sastāvs un vizuālais efekts. Persiešu zilā sāls ir visveselīgākā (ja tā varētu teikt par sāli) no visiem sāls veidiem (manasgarsas.lv piedāvā ap 20 veidu sāls), jo satur vidēji par 10% mazāk nātrija, turpretim kālija saturs šajā produktā ir nepārspējami augsts – 13…

Šefpavāru garšvielu sāls

Kopš manasgarsas.lv piedāvā dažādus dabīgi aromatizētus, garšvielām piesātinātus sāļus, nav brīnums, ka daudzās virtuvēs vienkāršs sāls vairs nav aktuāls. Šefpavāru garšvielu sāls, kura recepte nākusi no pasaules otras puses, ir paņēmis savā varā neskaitāmus pavārsmākslas mīļotājus. Kartupeļi, pupiņas, dārzeņi, zivis vai gaļa – visam garša mainīsies ar šo lielisko sāli, jo ķiploks, Teličeri melnie pipari,…

Garie pipari atgriežas virtuvē

Brīnišķīgi ziedošs vīteņaugs, piederošs pie Piperaceae dzimtas, pārsteidz ar saviem interesantajiem, bērzu skarām līdzīgiem augļiem. Tos izkaltējot, iegūst garšvielu, kura lielā mērā līdzinās klasiskajiem melnajiem pipariem – Piper nigrum, taču ir pat asāka, dedzinošāka. Garais pipars satur alkoloīdu – piperīnu, kas arī atbild par šī auga asumu.  Pirmie nostāsti par garo piparu vērtīgumu nāk no…

Projekts izstrādāts sadarbībā ar: