Unikāls, augstvērtīgs, aromātisks un virtuvē ļoti plaši izmantojams produkts jebkurā gadalaikā ir tomātu pulveris. Nebaidieties no nosaukumu – pulveris! Tomātus dehidratējot (atūdeņojot, izkaltējot) un samaļot, iegūst lielisku, dabisku, uzturvielām bezgala bagātīgu produktu. Turklāt nav jābaidās, ka šis produkts, ja vien to uzglabā gaismu un skābekli necaurlaidīgā traukā, sabojāsies un zaudēs savu vērtību.
Datu bāze nutritiondata.self.com vēsta, ka 100 grami tomātu pulvera satur 13 grami olbaltumvielu jeb proteīna, 117 mg vitamīna C (dienas deva!), 12 mg vitamīna E (dienas deva!), pusi dienas devas no lielākās daļas B grupas vitamīniem. Tomātu pulverī (100 gramos) ir vairāk nekā puse dienas devas šķiedrvielu, kas ir ārkārtīgi nozīmīgas imunitātes, labas gremošanas sistēmas darbības un cukura līmeņa asinīs līdzsvarošanas uzturēšanā. Tomātu, kā arī citu kaltētu produktu lielais „plus” ir bagātīgais kālija avots. Kālijs ir pretstats nātrijam – tas palīdz no organisma izvadīt lieko ūdeni, tādējādi mazinot tūskas, kā arī nodrošina labu sirdsdarbību. Tomātu pulveris satur vairāk nekā pusi dienas devas kālija (1927 mg/100g produkta), kā arī ievērojamu daudzumu magnija, vara un mangāna.
Manas Garšas iesaka no saulainās Itālijas iegūtu tomātu pulveri iekļaut mērcēs, sacepumos, sautējumos, zupās, gaļas ēdienos, makaronu un rīsu ēdienos, kā arī pārkaisīt mājās gatavotiem popkorniem. Izmēģiniet pievienot tomātu pulveri zaļajiem smūtijiem pavasarī kopā ar pirmajām nātru lapiņām un kresēm, kā arī mūsu garšvielu maisījumu konstruktorā pagatavot antioksidantiem bagātu, aromātisku garšvielu maisījumu no kaltēta čili, ķiploku pulvera vai granulām, tomātu pulvera un nedaudz kurkumas.