Mēģenes diametrs 3 cm, augstums 9,5 cm.
Dabas bagātība no Indonēzijas lielākās salas – Sumatras ziemeļiem, kur tieši marta mēnesī notiek Andalimānas piparu ražas ievākšana. Savvaļā auguši, ne kultivēti, Andalimānas pipari ir īsts retums un vietējo iedzīvotāju lepnums. Rokām ievākti un saulē žāvēti, piparu zaudē līdz 90% no to sākotnējā svara.
Andalimānas pipariem piemīt intensīvs citrusaugļu – laima un mandarīnu aromāts, taču ne pārāk asa garša. Ēdieni, kam gatavošanas laikā pievienoti šie pipari, liks siekalām sariesties mutē ikvienam to baudītājam, taču mēles gals izjutīs viegli anestezējošu efektu.
Bogor Lauksaimniecības Universitāte Indonēzijā ir īpaši novērtējusi Andalimānas piparus, izpētot, ka ēdiena, kam pievienoti šie pipari, derīguma termiņš ievērojami pieaug. Ir atklāts, ka šiem pipariem piemīt anti-mikrobiālas un antioksidatīvas īpašības.
IZMANTOŠANA: Andalimānas pipari iederēsies jūras produktu un zivju ēdienos, vistas gaļas ēdienos, Āzijas virtuvei raksturīgajos ēdienos, kā arī dažādos salātos. Pipari lielisku garšas harmoniju rada kopā ar ķiploku, ingveru, kurkumu, citronzāli, Askalonijas sīpoliem, laima koka lapām, un tādējādi bagātina vistas un zivju garšu.
MANASGARSAS.LV IETEIKUMS: Izmēģiniet pagatavot suši ar svaigu lasi un Andalimānas pipariem.