"Manas garšas" iesaka par pamatu izmantot mūsu radītos garšvielu maisījumus.
Pārveidojot vai papildinot tos, iegūstiet savai gaumei visatbilstošāko garšu kombināciju.

Muskatrieksts – maigums un pikantums vienlaikus

Divas atšķirīgas tropiskās garšvielas no viena koka – muskatriekstus un muskatziedus – iegūst pamatā Indonēzijā un Grenādā, taču arī Indija, Malaizija, Papua-Jaungvineja, Šrilanka un Karību salas var lepoties, ka viņu zemē aug šie vērtīgie koki! Muskatriekstu koks savu pirmo ražu dod agrākais pēc 7 – 9 gadiem, taču nopietnākus ražas apjomus sasniedz tikai divdesmit gadus pēc koka iestādīšanas.

Vietējie iedzīvotāji, kuriem muskatrieksti ir ar roku aizsniedzami, visbiežāk pievieno tos zupām, gaļas ēdieniem – padarot ēdienu pikantāku, taču iecienīti ir arī deserti, kurus muskatrieksts padara īpašus un izsmalcinātus. Indijā maltu muskatriekstu mēdz arī kūpināt, tādējādi iegūstot neparastāku garšu. Eiropā muskatriekstu un muskatziedu aromāts iecienīts pie kartupeļu un gaļas ēdieniem, mērcēm un zupām, un, līdzīgi kā Indonēzijā, – pievienots arī desertiem.

Receptēs parasti iekļauj kaltētus, samaltus sēklu kodolus. Tie satur 7-16% ēterisko eļļu un citas bioloģiski aktīvas vielas. Visiem produktiem ir patīkama, nedaudz rūgtena, vircota smarža un garša. Parasti šo garšvielu samaltā veidā pievieno ēdienam gatavošanas beigās. Muskatrieksti ir Meksikas maisījuma, Indijas karija un citu garšvielu maisījumu sastāvdaļa.

Jāņem vērā, ka no nezināmiem pārdevējiem labāk iegādāties veselus muskatriekstus un samalt tos mājās, jo – izrādās, ka gatavam muskatriekstu pulverim mēdz pievienot citas vielas, lai palielinātu šīs garšvielas apjomu.
Manasgarsas.lv piedāvā iegādāties gan veselus muskatriekstus, gan arī gatavu pulveri, – mēs apliecinām, ka abos gadījumos garšviela ir kvalitatīva! Ja esat iemīļojuši muskatrieksta aromātu, noteikti iesakām izmēģināt arī muskatziedus – tie dos līdzīgu, taču krietni delikātāku garšu!

Garšvielas un garšaugi – nepārspējami konkurenti “pārtikas piedevām”

Simtiem gadu pirms attīstītā pasaule iepazina pārtikas piedevas jeb tā sauktās E-vielas, bez kurām pašlaik šķietami nav iespējams uzražot nevienu ēdamu lietu, cilvēki jau zināja, kā saglabāt ēdienu, kā uzlabot tā garšu un krāsu, novērst produktu bojāšanos karstā klimata valstīs.

Tagad, kad pārtika pakāpeniski piesātinās ar E-vielām, no kurām lielais vairums ir sintētiskas, strauji pieaug cilvēku interese par iespējām atgūt to pieredzi un zināšanas par garšvielu un garšaugu brīnumainajām spējām kavēt dažādus mikrobioloģiskus procesus, kas negatīvi ietekmē ēdiena īpašības un uzglabāšanas laiku, kā arī – atrast pilnīgi dabīgus, cilvēku rokām nepārveidotus “garšas un smaržas pastiprinātājus”, “konservantus”, “krāsvielas”, “antioksidantus”, “skābuma regulētājus” un “saldinātājus”.

“Spices and herbs: Natural sources of antioxidants – a mini review” – rakstā, kas publicēts “Journal of functional foods” (2015. gadā), apkopo pētījumus par zināmāko garšvielu un garšaugu ietekmi uz pārtikas produktiem.
Piemēram, minēts 2007.gada pētījums, kas atklāj rozmarīna un oregano spējas aizkavēt omega-3 taukskābju oksidēšanos, kas ir svarīgi, gatavojot treknās zivis. Citā pētījumā pierādīts, ka ķiploku un sīpolu pulveris izrāda krietni augstākas antioksidatīvās īpašības nekā E-301 (nātrija askorbāts), ko mēdz pievienot gaļas produktiem.

Tādi garšvielu maisījumi kā – “Garam Masala” un “Ķīnas piecu garšvielu maisījums”, kuru sastāvā ir melnie pipari, ķimenes, kardamons, čili, kanēlis, krustnagliņas, koriandrs, kumīns, fenhelis, ingvers, muskatrieksts, anīss – nevis nomaskē vecas gaļas nepatīkamo aromātu, bet efektīvi aizsargā produktu no tauku oksidēšanās, protams, ievērojamās antioksidantu koncentrācijas dēļ, kas sasummējot veidojas no atsevišķajām garšvielām.

Kāda pētījuma rezultātā 2006. gadā pētnieki secinājuši, ka rozmarīna piedeva efektīvi mazina heterociklisko amīnu veidošanos liellopu gaļā pie 400 grādu (Celsija) temperatūras. Skaidri zināms, ka heterocikliskie amīni ir mutagēni. Šajā pašā gadā atklāts, ka rozmarīns rada antioksidatīvu un antimikrobiālu efektu vakuumā iepakotiem vistas gaļas cīsiņiem.

2011. gadā izpētīts, ka 100 gramiem vistas gaļai pievienojot tik vien kā 0,1 gramu svaigas salvijas, ievērojami mazinās un aizkavējas tauku oksidācija termiskās apstrādes laikā, kā arī uzglabājot šo gaļu -18 grādos (Celsija) 90 dienas. Interesanti, ka ķiploks šādas īpašības konkrētajā pētījumā neuzrādīja.

Tie ir tikai daži no rakstā aplūkoto pētījumu rezultātiem.

Pārsteidzoši un ārkārtīgi pamācoši! Garšvielas un garšaugi ir pelnījuši krietni biežāk un lielākā koncentrācijā tikt iekļauti mūsu receptēs!

Karijs – miesu un dvēseli sildošs garšvielu maisījums

Brīnišķīgs garšvielu maisījums, kam, ziemai tuvojoties, noteikti jāatrod sava vieta katrā virtuvē, ir – karijs.

Karijs ir indiešu virtuves klasiska sastāvdaļa. Garšvielu maisījums piešķir ēdienam siltumu, asumu, kas gan vairāk atkarīgs no karija veida. Garšvielu spēcīgās antibakteriālās iedarbības dēļ, karijs īpaši noderīgs ēdiena ilgākai uzglabāšanai, savukārt atsevišķo garšvielu asums veicina gremošanas procesus pēc sātīgas maltītes.

Protams, indieši kariju gatavo paši! Tieši tādēļ karija recepšu ir tik daudz un dažādu. Manasgarsas.lv piedāvā sešu veidu karijus – it kā līdzīgus, bet ar garšas niansēm. Visbiežāk karija sastāvā ietilpst romiešu ķimenes jeb kumīns, koriandra sēklas, kurkuma, fenheļa sēklas, sierāboliņš, kanēlis, krustnagliņas, muskatrieksts, melnie un čili pipari, kā arī ingvers. Proporcijas mēdz būt dažādas, un karija maisījumam var tikt pievienotas arī melnās ķimenes, kardamona sēklas un sinepju sēklas. Ēdienu, kam pievieno kariju, mēdz bagātīgi papildināt arī ar sīpoliem un ķiplokiem, kā arī citiem garšaugiem.

Karijs ir lieliska piedeva rīsu un vistas gaļas ēdieniem, taču to var pievienot arī salātiem, dārzeņiem, mājās gatavotām mērcēm, majonēzei un kokosriekstu pienam. Karija izmantošanas iespējas ir bezgala plašas, taču svarīgākais – lai karijs būtu svaigi gatavots! Tādam ir pilnīgi citas garšas īpašības un ietekme uz veselību daudz izteiktāka.

Manasgarsas.lv piedāvā unikālu iespēju katram pašam pagatavot savu kariju maisījumu, darbojoties mūsu īpašajā garšvielu konstruktorā! Iesakām nogaršot mūsu piedāvātos karija maisījumus, un, ja ir vēlme, pamainīt to proporcijas savām garšas kārpiņām tīkamākā veidā.

Lūk, te daži no mūsu piedāvātajiem karijiem:
https://manasgarsas.lv/product/karija-masala/
https://manasgarsas.lv/product/jamaikas-karijs/
https://manasgarsas.lv/product/malajas-karijs/

Kardamons – viena no pasaules vērtīgākajām garšvielām

Kardamons ir bezgala aromātiska garšviela, kuras dabiskais izcelsmes areāls ir Indija un Šri Lanka. Auga ziedi līdzinās orhidejas ziediem, bet sēklām piemīt kārdinoši silts, vienlaikus ass un salds aromāts. Ēdieniem pievieno kā veselas pākstis, tā arī veselas un sasmalcinātas sēklas. Kardamona pākstis var uzglabāt veselu gadu, viegli un ātri sasmalcinot pākstīs esošās sēklas tieši pirms izmantošanas, lai pulveris nezaudētu savu garšu. Kardamona sēkla ir pamatgaršviela Indijas un Vidējo Austrumu virtuvēs, kur ar to gatavo gaļu un zivis, kā arī dārzeņus. Kardamons ir ideāla garšviela desertiem, piparkūku mīklai, karstvīnam, kafijai, tējai un citiem dzērieniem. No marcipāna gatavoti cepumi iegūst debešķīgu garšu, kad to mīklai pievieno kardamonu. Kardamona sēklās līdzīgi kā citās garšvielās ir ēteriskā eļļa, kura savu aromāti visspilgtāk izpauž, viegli karsējot pākstis vai pašas sēklas.

Kardamona pākstis var saudzīgi sautēt eļļā ar krustnagliņām un kanēli, un uzvārīt kopā ar basmati rīsiem, pagatavojot gardu plovu. Tāpat kardamonu var izmantot arī kopā ar rožūdeni, ingveru un kumīnu, Indijas riekstiem un kokosriekstiem, un mandelēm. Pāksti var pielikt arī kompotiem un zupām (labi saderēs ar zirņu zupu), mērcēm. Tējai vai citam karstam dzērienam kardamons dod tiešām burvīgu garšas akcentu. Aptuvenais nepieciešamais kardamona daudzums: viena samalta pākstiņa uz kilogramu mīklas vai cita ēdiena. Saldajiem ēdieniem, ķīseļiem, kompotiem, smūtijiem uz vienu litru šķidruma pietiek ar pusi vai 1/3 samaltas pākstiņas. Ja ēdienu apstrādā termiski, tad veselas pākstiņas pievieno 5 minūtes pirms gatavošanas beigām, maltu kardamonu – pašās beigās.

Gan kardamona sēklas, gan tā pākstis arī bioloģiskā versijā var iegādāties manasgarsas.lv interneta veikalā:

https://manasgarsas.lv/product/kardamons-bez-apvalka/
https://manasgarsas.lv/product/kardamona-pakstis/

Pirkt garšvielas internetā – vai droši?

Pirms neilga laika kādā no Latvijā populāriem žurnāliem bija lasāms brīdinošs raksts par garšvielu iegādi internetā. Lasītājiem tika ieteikts izvairīties no šāda veida “kaķis maisā” pirkumiem. Taisnība gan ir, taču mēs – “Manas Garšas” komanda vēlamies iedrošināt savus klientus un palīdzēt pamanīt atšķirību starp dažāda veida interneta veikaliem.

Tā kā mūsu uzņēmums un interneta veikals manasgarsas.lv jau nepilnu gadu piedāvā saviem klientiem iegādāties kvalitatīvas, aromātiskas un bioloģiski sertificētas garšvielas tieši internetā, vēlamies atklāt patieso ainu – ko nozīmē pirkt garšvielas nevis veikalā, bet gan pasūtīt tās ar interneta starpniecību. Šoreiz gan stāsts ir tikai par manasgarsas.lv piedāvātajām garšvielām, garšaugiem, īpašajiem cukuriem un sāļiem – produktiem, par kuru kvalitāti mēs uzņemamies atbildību un zinām, ko teikt. 

Lai gan manasgarsas.lv sevi pozicionē tieši kā interneta veikalu, mēs tomēr esam sastopami arī dažādos tirdziņos, pilsētu svētkos un citos pasākumos – tas viss, lai klienti iepazītu mūsu produkciju tuvāk, klātienē. Tiesa gan, pirkt garšvielas, vispirms tās paostot un pagaršojot, ir krietni drošāk. Taču tiklīdz produkts ir iepazīts, garšvielu iegāde konkrētā uzņēmuma interneta veikalā kļūst drošs pasākums. 

Mūsuprāt, vissvarīgākā ir ātras saziņas iespēja ar garšvielu interneta veikalu. Tādējādi ir iespējams noskaidrot gan garšvielu derīguma termiņu, gan izcelsmes valsti (tā ir norādīta arī pie katra produkta mūsu mājas lapā), gan arī iegūt atbildes uz citiem jautājumiem – gan par piegādes iespēju, gan iepakojuma izvēli. 

Lielākā daļa garšvielu (90%) mūsu noliktavā atrodas nemaltā veidā gaismu un gaisu necaurlaidīgos traukos.

Pasūtījuma noformēšanas brīdī klients var izvēlēties nemaltās garšvielas saņemt svaigi samaltas. Ir labi zināms, ka nemaltas garšvielas ievērojami ilgāk saglabā savas īpašības – gan krāsu, gan garšu, gan smaržu. Kas gan būtu garšvielas bez garšas? Tieši tāpēc esam skeptiski noskaņoti pret visas dienas garumā vaļējos maisos stāvošām, jau samaltām garšvielām. Ir vajadzīga krietna deva šādu garšvielu, lai ēdienam mainītos aromāts. Turklāt ēteriskās eļļas un citi bioloģiski aktīvie savienojumi, kas organismam sniegtu milzu labumu, šādās garšvielās praktiski vairs neeksistē. Tāpat veikala plauktos ilgstoši stāvošās garšvielas gaisu caurlaidīgās papīra paciņās… 

Mūsu uzņēmums ir ieguvis bioloģiskās lauksaimniecības sertifikātu, ar ko ļoti lepojamies, jo varam saviem klientiem piedāvāt augstas kvalitātes produktus no visas pasaules. Pasūtot bioloģiskās garšvielas internetā, svarīgi, lai uz iepakojuma, preci saņemot, būtu īpašā “zaļā lapiņa”, kas apliecina produkta bioloģisko izcelsmi.

Apkopojot visu, vēlamies teikt, ka vissvarīgākā ir uzticamība. Mūsu uzņēmums ir uzdrīkstējies piedāvāt šādu iespēju – veidot savus unikālos garšvielu maisījumus vai arī pasūtīt atsevišķas garšvielas tieši internetā. Mēs vēlamies mainīt priekšstatu par mazliet neparastāku garšvielu iegādes iespēju, kas nebūt nav nedroša.

Tēja īstam mieram

Lieliem soļiem tuvojas septembris, kas nozīmē – rudens ir klāt. Taču rudens ir bezgala skaists laiks, jo iesākas siltu tēju un dabas krāsainuma baudīšanas laiks. 

Manasgarsas.lv pirms kāda laika uzsāka vērtīgu sadarbību ar Topivesels.lv – mēs kopā radām tēju maisījumus, un viena no lieliskākajām tējām ir „Tēja mieram”, kas nu jau tik ļoti iecienīta un iemīļota. „Tēja mieram” veidota no deviņiem brīnišķīgiem, dabas spēka pielietiem augiem – Sibīrijas ženšeņa,kas plaši atpazīstams kā adaptogēns, rožu ziedlapiņām, kumelīšu ziediem, pasifloras un citronverbēnas, liepziediem, rozmarīna, lavandas ziediem un īstās Burbonas vaniļas. 

Vai iekārdinājām? „Tēja mieram” ir maigu, viegli saldenu aromātu, un izteiktu miera garšu. Tiešām! – pēc darba dienas beigām, baudot šo tēju, pārņem īstens miers – domas sakārtojas, organismu pārņem situms un mīlestība. 
Pievienojiet tējai medu, citrona šķēlīti vai svaiga ingvera gabaliņu. Gribas teikt jau sen dzirdēto frāzi – „Baudiet tēju nesteidzoties”!

„Tēja mieram” tiek gatavota pēc pasūtījuma, lai tā iespējas ilgāk saglabātu visas vērtīgās īpašības. 

https://manasgarsas.lv/product/teja-mieram/

Persiešu zilā sāls

Šoreiz – ne īpaša garša, ne smarža nav tas, kas pārsteidz, bet gan sastāvs un vizuālais efekts. Persiešu zilā sāls ir visveselīgākā (ja tā varētu teikt par sāli) no visiem sāls veidiem (manasgarsas.lv piedāvā ap 20 veidu sāls), jo satur vidēji par 10% mazāk nātrija, turpretim kālija saturs šajā produktā ir nepārspējami augsts – 13 grami/100 gramos sāls (salīdzinoši Himalaju dimantsāls satur vien 0,0084 g kālija, bet Havaju salu sarkanā sāls – 0,11 g kālija). Kālijs rada pretēju efektu nātrijam – ja nātrijs organismā ūdeni aiztur, tad kālijs palīdz to izvadīt, līdz ar to organisms tiek saudzēts.

Pasaulē gada laikā var iegūt vien 100 tonnas šo reto sāli, un manasgarsas.lv to piedāvā arī Latvijā! https://manasgarsas.lv/product/persiesu-zila-sals/

Persiešu zilā sāls tiek iegūta Irānas ziemeļos un ir viena no neparastākajiem, retākajiem cilvēcei zināmajiem sāls veidiem pasaulē, pateicoties tās unikālajai krāsai, kas rodas, formējoties sāls kristālu struktūrai augsta spiediena rezultātā, kā arī pavisam nelielā silvīta (Sylvite) satura dēļ. Jo smalkāk sāls tiek malta, jo mazāk tā atspoguļo zilo krāsu.

Interesanti, ka sāls garša sākotnēji ir izteikti sāļa, taču jau pēc mirkļa stiprā garša izzūd, atstājot maigu un patīkamu pēcgaršu. Pavārmākslas speciālisti atzīst, ka Persiešu zilā sāls ir absolūta nepieciešamība katrā labā virtuvē. Sāls uzlabos un papildinās garšas buķeti praktiski jebkuram ēdienam, taču vispārīgi Persiešu zilā sāls tiek uzskatīta par deserta sāli.

Persiešu zilā sāls dos lielisku vizuālu efektu, ja pārkaisītiet to pār tikko pagatavotu ēdienu, atstājot sāls kristālus nesasmalcinātus. Taču sāls lietojama ikdienā arī kā galda sāls – dzirnaviņās, īpaši tamdēļ, ka satur ievērojami mazāk nātriju.

100 g Persiešu zilā sāls satur: 85,8 g nātrija hlorīda (tostarp 29 g nātrija un 56,8 g hlora); sēra daudzums nav precizēts; 0,097 g kalcija; 0,028 g magnija; 13 g kālija un citus makro – un mikroelementus.

Šefpavāru garšvielu sāls

Kopš manasgarsas.lv piedāvā dažādus dabīgi aromatizētus, garšvielām piesātinātus sāļus, nav brīnums, ka daudzās virtuvēs vienkāršs sāls vairs nav aktuāls. Šefpavāru garšvielu sāls, kura recepte nākusi no pasaules otras puses, ir paņēmis savā varā neskaitāmus pavārsmākslas mīļotājus. Kartupeļi, pupiņas, dārzeņi, zivis vai gaļa – visam garša mainīsies ar šo lielisko sāli, jo ķiploks, Teličeri melnie pipari, baltie pipari un kūpinātās paprikas pulveris neatvairāmi papildinās jau ierastās garšas ar neuzbāzīgi maigu, dūmotu aromātu. 

Manasgarsas.lv iesaka pievienot Šefpavāru garšvielu sāli cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem, pākšaugiem, jaunajiem kartupeļiem, tofu, kā arī zivs un gaļas ēdieniem. Tāpat manāmu atšķirību jutīsiet, ja vārītiem rīsiem, griķiem, kailgraudu miežiem vai bulguram parastā sāls vietā pievienosiet šo īpašo garšvielu sāli. 

Protams, šis sāls var tikt lietots arī ierastā galda sāls vietā – uzkaisot tomāta šķēlītei, maizes rikai ar svaigu biezpienu vai uz ceptas olas.

Šefpavāru garšvielu sāli mēs gatavojam pēc pasūtījuma – tāpēc tas ir tieši tik aromātisks un garšas pārpilns!

Pasūtiet Šefpavāru garšvielu sāli un atklājiet jaunas garšas! https://manasgarsas.lv/product/sefpavaru-garsvielu-sals/

Garie pipari atgriežas virtuvē

Brīnišķīgi ziedošs vīteņaugs, piederošs pie Piperaceae dzimtas, pārsteidz ar saviem interesantajiem, bērzu skarām līdzīgiem augļiem. Tos izkaltējot, iegūst garšvielu, kura lielā mērā līdzinās klasiskajiem melnajiem pipariem – Piper nigrum, taču ir pat asāka, dedzinošāka. Garais pipars satur alkoloīdu – piperīnu, kas arī atbild par šī auga asumu. 

Pirmie nostāsti par garo piparu vērtīgumu nāk no Indijas, kur Ajūrvēdas zinībās tiem piešķirts augsts vērtējums – gan medicīniskā, gan kulinārā jomā. Arī Grieķijā pats Hipokrāts sliecies vērtēt garos piparus vairāk kā medikamentu, nevis garšvielu. Diabēta, aknu slimību, nevēlama svara zuduma, vēdersāpju, zobu un galvas sāpju, klepus gadījumā garie pipari esot gana līdzējuši. 

Mūsdienās garie pipari vairs reti sastopami un diemžēl to bezgalīgās izmantošanas iespējas ir piemirsušās. Šī burvīgā garšviela ir reta sastāvdaļa Eiropas virtuvēs, turpretim Indijā, Nepālā, Ziemeļāfrikā, Indonēzijā un Malaizijā to arvien izmanto. Indijas pārtikas veikalos garos piparus pārdod ar nosaukumu „pippali”, un tie ir Pakistānas nacionālā ēdiena Nihari galvenā sastāvdaļa. 

Garo piparu garšā ir manāma vairāku aromātu buķete – tie atgādina ne vien klasiskos melnos piparus, bet arī nedaudz no muskatrieksta un kanēļa saldenās un kardamona atsvaidzinošās nots. Beigu beigās uz mēles gala jūtams vēsums – kur melnie pipari iedzeļ, tur garie pipari – remdina. 

Artišoki, sparģeļi, sēnes – ies roku rokā ar gatavam ēdienam pievienotiem, svaigi samaltiem garajiem pipariem. Mango deserti un citi saldie ēdieni, īpaši augļu salāti, iegūs neparasti patīkamu garšu, ja tiem pievienos šķipsniņu maltu garo piparu. Cūkgaļas ribiņas, ierīvētas ar palmu cukuru, sāli un drupinātiem garajiem pipariem, pārsteigs ar vienkāršu, bet izsmalcinātu garšu. 

Garos piparus varat droši lietot klasisko melno piparu vietā, tos pa porcijām samaļot, lai nezaudētu izteiksmīgo aromātu. 

„Manas Garšas” iesaka izmēģināt kopā samalt garos piparus, koriandru, ķiploku (svaigu vai arī kaltētās pārslas) un citrona miziņu! – un pasniegt ar svaigi pagatavotiem sparģeļiem, brokoļiem vai ziedkāpostiem. 

Lieliskus garos piparus no Indonēzijas var iegādāties šeit – https://manasgarsas.lv/product/garie-bengalu-pipari/

Augusta marināžu jaunās garšas

Augusts ir aizraujošs gurķu un citu dārzeņu marinēšanas laiks tiem, kam patīk eksperimentēt ar jaunām garšām, kādu no ierastajiem pipariem nomainot pret aromātiskākiem, izteiksmīgākiem, krāsainākiem, formīgākiem, izmēģinot pievienot muskatziedus un melnās sinepju sēkliņas ierasto dzelteno vietā. 

Manasgarsas.lv ir ideāli piemērota vieta marināžu sauso maisījumu pagatavošanai pēc katra paša gaumes – te atrodami nepilnu divdesmit veidu piparu, kaltēti garšaugi un garšvielas – viss, kas nepieciešams vislabākās garšas nodrošināšanai. Atliek vien mājās pievienot svaigu ķiploku, diļļu kātu un upeņu lapas, un marināde gatava! 

Manasgarsas.lv piedāvā vislabākās kvalitātes garšvielas, kas uzglabātas slēgtos, gaismu necaurlaidīgos traukos. Katram produktam ir labi zināma izcelsmes vieta un ievākšanas laiks, lai mūsu klienti varētu būt droši par pirkumu.

Ienāciet manasgarsas.lv un izmēģiniet pagatavot savu garšvielu maisījumu vislabākajai marinādei!

Garda piedeva vasaras saldajam pīrāgam

Ir klāt laiks, kad no dārza palēnām var sākt velt uz virtuves pusi pa kādam ķirbim, likt mājās uz galda pirmos nokritušos, sulīgos ābolus un, protams, vēl arvien ogas un ogas..

“Manas Garšas” piedāvā bezgala aromātisku četru garšvielu maisījumu, ar kuru sanāks kārdinošs saldais pīrāgs vai strūdele.

Apvienojot Ceilonas kanēli ar svaigi maltu muskatriekstu vai muskatziediem, ingveru un mūsu īpašajām, garšas piesātinātājām krustnagliņām, esam izveidojuši garšvielu maisījumu tieši vasaras klasisko garšu cienītājiem.
 
Gatavu saldo našķi varat pārkaisīt ar Panela vai Muskovado cukuru, ko arī izcilā kvalitātē piedāvā manasgarsas.lv 
Šī garšvielu maisījuma recepte noteikti iederēsies arī, gatavojot pirmos ievārījumus ziemai. 

Garšvielu maisījums pasūtāms arī no bioloģiskajām garšvielām!

“Manas Garšas” garšziņi katru pasūtīto garšvielu maisījumu sagatavo individuāli, samaļot un samaisot garšvielas īsi pirms to nogādāšanas klientiem. Tādējādi nodrošinām vislabāko kvalitāti, aromātu un garšu. 

Minētais garšvielu maisījums Jūsu izvēlētā daudzumā pasūtāms šeit: https://manasgarsas.lv/p…/kirbju-piraga-garsvielu-maisijums/

Eikalipta lapas

Eikalipta lapas ikvienam būs zināmas īpašā, atsvaidzinošā, aukstuma sajūtu mute veidojošā aromāta dēļ. Medicīnā plaši pielietotās lapas sākotnēji ieguva no Austrālijā savvaļā augošiem mūžzaļiem kokiem, taču tagad šie koki aug arī Vidusjūras zemēs, kā arī Dienvidamerikā. Interesanti, ka eikalipta lapas ir koalu visiecienītākā un biežāk ēstā barība – dienā šie dzīvnieki apēd puskilogramu svaigu lapu.

Kaltētās eikalipta lapas pielieto dažādu infekciju, saaukstēšanās gadījumā, kad nomoka klepus. Tāpat arī aknes, reimatisma, slikti dzīstošu brūču, čūlu, žultsakmeņu un aknu slimību gadījumā. Arī apetīte uzlabojama, lietojot eikalipta lapu tēju.

Eikalipta lapās sastopamas dabiski veidojušās ķīmiskas vielas, kas palīdz asinīs kontrolēt glikozes līmeni, kā arī cīnīties pret dažādām baktērijām un sēnītēm.

Svarīgi zināt, ka no koncentrētas eikalipta lapu tējus labāk izvairīties grūtniecēm un maziem bērniem.

“Manas Garšas” iesaka pusi vai veselu tējkaroti eikaliptu lapu apliet ar glāzi verdoša ūdens un ļaut 10 – 20 minūtes ievilkties. Eikalipta lapu tēju varat bagātināt ar aromātiskām svaigām vai kaltētām ogām, piemēram, upenēm vai mežrozīšu augļiem, un, ja vēlaties – saldināt ar bērzu vai panela cukuru.

Eikalipta lapas kombinējot ar vasaras augļiem un ogām, radīsiet lielisku, vērtīgu želeju, kuru lietot gada aukstajos mēnešos – gan garšas daudzveidībai, gan veselībai.

Ēdienos kaltētas eikalipta lapas tiek izmantotas kā garšas un smaržas pastiprinātājas. Piemēram, no svaigām eikalipta lapām gatavo izcilu pesto, taču kaltētas lapas kopā ar rozmarīnu, kas ir lieliska kombinācija, aromatizē garšvielu maisījumus grilēšanai, pievieno marinādēm, mērcēm.

Portugālē zvejnieki iecienījuši cept un grilēt zivis virs sālsūdenī izmērcētām un uz karstām oglēm uzklātām eikalipta lapām.

Eikalipta aromāts patiešām piešķir grilētai zivij, gaļai un dārzeņiem unikālu aromātu – izbaudiet to!

“Manas Garšas” piedāvā kaltētas eikalipta lapas no Portugāles – arī bioloģiski sertificētas https://manasgarsas.lv/product/eikalipta-lapas-kapatas/