Baltos piparus iegūst, līdz galam nobriedušu pipara kauleni iemērcot sālsūdenī. Tad noņem tā tumšo ārējo apvalku, atklājot iekšējo baltās krāsas pipara sēklu. Baltā pipara garša ir īpatnēja un nedaudz asāka kā melnajam piparam, taču vienlaicīgi maiga. Tas arī ātrāk sacietē un ātrāk paliek rūgtāks. Pretēji plašāk izmantotajam melnajam piparam, balto piparu pārsvarā izmanto ķīniešu, vjetnamiešu un zviedru kulinārijā, pārsvarā gaišas krāsas ēdienos.
IZMANTOŠANA: Nelielos daudzumos tiek izmantoti par garšvielu gaļai (īpaši vistas gaļai), maltajai gaļai, dažādiem salātiem, gaišajām mērcēm, kartupeļu, olu un no aknām gatavotiem ēdieniem. Izmanto arī desertos, lai piešķirtu pikantāku, asāku garšu. Balto piparu priekšrocība – tos ēdienā tikpat kā neredz.
MANASGARŠAS.LV IETEIKUMS: Svaigi maltus baltos piparus pievienojiet omletei kopā ar svaigiem vai kaltētiem garšaugiem.