Spirulīna ir aļģe, kuru plaši var izmantot ēdienkartē, kā arī – skaista, piesātināta, tumši zaļa toņa iegūšanai pārtikas produktos.
Augstās uzturvērtības dēļ to izsenis lietojuši cilvēki, kam ikdienā bijusi liela fiziska slodze. Pašlaik spirulīna dabiskā veidā sastopama tikai dažos ezeros Meksikā un Āfrikā, taču notiek arī rūpnieciska spirulīnas audzēšana tajās zemēs, kurās ir piemērots klimats (Havaju salās, Kalifornijā, Japānā, Ķīnā).
IZMANTOŠANA: Spirulīnu iekļaut dažādu svaigu salātu un kokteiļu gatavošanā, smūtijos un musli maisījumos.
MANASGARŠAS.LV IETEIKUMS: Izmēģiniet pagatavot vērtīgu smūtiju no mandeļu piena, spirulīnas, kaņepju proteīna un saldētiem banāniem.