"Manas garšas" iesaka par pamatu izmantot mūsu radītos garšvielu maisījumus.
Pārveidojot vai papildinot tos, iegūstiet savai gaumei visatbilstošāko garšu kombināciju.

Baharat

Baharat04_web-min
Baharat04_web-min

Maisījums ir sagatavots ar rokām, izmantojot sekojošas izejvielas:

  • Ceilonas Kanēļa miza kapāta
  • Teličeri melnie pipari graudos
  • Ķimenes
  • Koriandrs
  • Smaržīgie pipari
  • Saldās paprikas pulveris
  • Kardamons
  • Krustnagliņas
  • Muskatrieksts malts

Baharat – no arābu valodas “garšviela”, kuru kulinārijā pamatā izmanto Vidusaustrumos, īpaši Mašrikas reģionā. Baharat ir populārs garšvielu maisījums arī turku, irāņu un izraēliešu virtuvē. Baharat sastāvs variē atkarībā no reģiona un ģimeņu tradīcijām, taču Baharat sastāvā neiztrūkstošas sastāvdaļas ir melnie pipari, ķimenes vai kumīns, kanēlis un krustnagliņas.

IZMANTOŠANA: Baharat ēdienam piešķir siltumu, saldumu, garšas dziļumu – iesakām to pievienot zupām, tomātu mērcēm, plovam, lēcām un kuskusam. Baharat maisījumu varat izmantot, gatavojot zivi, vistas un jēra gaļu, kā arī jebkuru citu gaļu. Sajaucot olīveļļu ar Baharat maisījumu, sanāks pikanta marināde dārzeņu salātiem.

MANASGARSAS.LV IETEIKUMS: Izmēģiniet pusēdamkarotei Baharat maisījuma pievienot pustējkaroti sāls un iemaisīt 4 ēdamkarotēs sviesta – taps aromātisks garšvielu sviests!

Ja izvēlēsieties saņemt garšvielu maisījumu “MALTS” veidā – saņemsiet to svaigi gatavotu rupja maluma konsistencē!

Ņemiet vērā, ka dažas maisījuma sastāvdaļas, piemēram, tomātu, paprikas, kurkumas, spinātu un citi pulveri, kuri mūsu sortimentā ir tikai šādā konsistencē, joprojām būs kā pulveri arī Jūsu pasūtītajā garšvielu maisījumā!

Ja tomēr izvēlēsieties saņemt garšvielu maisījumu “NEMALTS” konsistencē, tad lielāko daļu maisījuma veidos veselas, nemaltas garšvielas (veselas lauru lapas, pipari, ķimenes, koriandra sēklas, ķiploku pārslas uc.)!

Atsauksmes

Pašlaik atsauksmju nav.

Esi pirmais, kurš uzraksta atsauksmi par “Baharat”

Projekts izstrādāts sadarbībā ar: