Aromātiskais, mūžzaļais lauru lapu koks jeb krūms aug Vidusjūras reģionā, un tā lapas ir gludas un spīdīgas. Lauru lapas liek zupās, sautējumos, gaļas, zivju vai dārzeņu maltītēs, kur tās piešķir ēdienam īpatnēju garšu un aromātu. Pārsvarā lapas izmanto nesmalcinātas. Ja vien nav paredzētas pasniegšanai kā garnējums, tās tiek izņemtas no ēdiena pirms maltītes, jo pat pagatavotas, tās paliek ar asām malām. Var izmantot arī sasmalcinātas lapas zupās un buljonos. Šī garšviela ir arī Asiņainās Mērijas kokteiļa sastāvdaļa.
IZMANTOŠANA: Lauru lapas piemērotas ēdieniem no liellopa, jēra, cūkgaļas un aknām, kā arī tiek izmantotas zupu un marināžu pagatavošanā (īpaši etiķa marinādēs), dažādām mērcēm, dārzeņu konservēšanai, sēņu ēdieniem, zivju konservēšanai. Lauru lapas labi sader ar melnajiem un zaļajiem pipariem, rozmarīnu, baziliku, ķiplokiem, oregano, papriku, rozā pipariem, salviju un timiānu. Tās lieliski bagātina lielāko daļu dārzeņu ēdienu un makaronu ēdienus, kuru sastāvā ir svaigi vai saulē kaltēti tomāti.
MANASGARŠAS.LV IETEIKUMS: Izmēģiniet pagatavot marinādi jēra gaļas cepetim – smalki sasmalciniet lauru lapas, zaļos piparus, smaržīgos piparus, ķiploku (svaigu vai kaltētu) un samaisiet ar kaltētu rozmarīnu, paprikas pulveri un tomātu pulveri, pievienojiet sāli un eļļu. Ar šo maisījumu ierīvējiet jēra gaļu un atstājiet 2-3 stundas.