"Manas garšas" iesaka par pamatu izmantot mūsu radītos garšvielu maisījumus.
Pārveidojot vai papildinot tos, iegūstiet savai gaumei visatbilstošāko garšu kombināciju.

Extra Virgin olīveļļa “Picual”, 1 lit

LATA_1L_PICUAL-bf42b713c8d287b9e773d0979c159be9
LATA_1L_PICUAL-bf42b713c8d287b9e773d0979c159be9

Par šo eļļu varētu teikt – klasiska Spānijas garša! No vienas puses tajā jaušama nobriedušu olīvu sviestaini eļļainā garša, no otras – nenobriedušu olīvu zāļaini pikantā nots un rūgtums.

Šī extra virgin olīveļļa ir ražota no Picual šķirnes olīvām. No šīs šķirnes olīvām iegūst pēc garšas vienu no robustākajām eļļām Spānijā, ar visaugstāko polifenolu saturu. Šī eļļa būs ideāli piemērota cepšanai arī ļoti augstās temperatūrās, tai skaitā pat vairākkārtējai fritēšanai, dēļ sava augstā omega-9 taukskābju satura, jo lai gan cept drīkst (pat ir ieteicams) jebkurā kvalitatīvā extra virgin olīveļļā, tomēr EVO, kuras iegūtas no Spānijā visplašāk kultivētās eļļas olīvu šķirnes Picual, ir visaugstākā noturība pret termisko oksidāciju.

Šī eļļa svaigā veidā nebūs piemērota kombinācijā ar maigiem ēdieniem – zivs gaļu, majonēzes pagatavošanai utt., savukārt cepot, pievienojot mīklām utt., par rūgteno garšas noti absolūti nav jāuztraucas, jo termiskas iedarbības rezultātā daļēji izzūd polifenoli, kuri eļļai to piešķir un rūgtā nots pazūd.

Rūgtā garšas nots (skalā no 0-5): 1,5

Tilpums: 1 litrs

Iepakojums: skārda kanniņa

Izcelsmes valsts, reģions: Spānija, Cazorlas pilsētas apkaime, Haenas provincē (Provincia de Jaen)

Ražotājs: Zemnieku kooperatīvs “Cazorla SCA Oils”

Olīvu šķirne: Picual

Olīvu ražas laiks: 2023. gada decembris

Kannā pildīta: 12/2023

Optimālās garšas īpašības saglabās līdz: 05/2025

Brīvās taukskābes: 0,14% (EVO pieļaujamā norma <0,8%, jebkuri rādītāji zem 0,4% liecina par ļoti augstas kvalitātes EVO)

Peroksīdu līmenis: 3,9 (EVO pieļaujamā norma ir <20, jebkuri rādītāji zem 9 liecina par izcilas kvalitātes EVO)

K270: 0,1 (EVO pieļaujamā norma ir <0,22,  jebkuri rādītāji zem 0,2 liecina par izcilas kvalitātes EVO)

K232: 1,42  (EVO pieļaujamā norma ir <2,5,  jebkuri rādītāji zem 2,0 liecina par izcilas kvalitātes EVO)

Polifenoli: ~350 mg/kg (jebkurš vairums virs 250mg/kg ir atzīts par veselību pozitīvi ietekmējošu daudzumu)

Ražas laiks: tikai no vēlās ražas olīvām

Krāsa: Dzeltena

Aromāts: Svaigi pļauta zāle, olīvu lapas un tomātu lapas.

Garša: Vidēja, ar vidēji izteiktu rūgtumu un piparotu pikantumu. Pēcgaršā nedaudz pikanta  nots un zāles svaigums.

Pielietojums: Svaigā veidā, ar salātiem (labi iederēsies salātos, kuros ir arī izteiktas garšas sastāvdaļas, piemēram, sīpoli, fetas siers, cietie sieri utt.), ar dažādiem sieriem, ar pastu, marinādēs, pievienot gatavam ēdienam, piemēram sautējumiem, omletēm, zupām utt. Pateicoties augstajam omega-9 saturam un polifenolu daudzumam, tā ir lieliski piemērota arī cepšanai ļoti augstās temperatūrās, pat vairākkārtējai fritēšanai.

Informācija par uzturvērtību 100g produkta:

Enerģētiskā vērtība: 900 kkal/ 3700kj

Tauki: 100g

–         Tostarp piesātinātās taukskābes: 12g

–         Mononepiesātinātās: 80g

–         Polinepiesātinātās: 8g

Ogļhidrāti: 0g

–         Tostarp cukuri: 0g

Olbaltumvielas: 0g

Sāls: 0g

E vit: 30mg (250% no ieteicamās diennakts devas)

A vit: 300 mcg (37,5% no ieteicamās diennakts devas)

Projekts izstrādāts sadarbībā ar: