"Manas garšas" iesaka par pamatu izmantot mūsu radītos garšvielu maisījumus.
Pārveidojot vai papildinot tos, iegūstiet savai gaumei visatbilstošāko garšu kombināciju.

Melnās sinepju sēklas

Ideāla garšviela un bagāts ēterisko eļļu (vidēji 46 – 48%), olbaltumvielu (vidēji 43%), magnija, fosfora, vara un arī B grupas vitamīnu produkts aso un pikanto garšu cienītājiem ir – melno sinepju sēklas, iegūtas Indijā. Kā jau visās sēklās esošās eļļas, arī sinepju eļļa ir ārkārtīgi augstvērtīga – tai piemīt antiseptiskas īpašības, tā uzlabo imūnsistēmas un sirds – asinsvadu sistēmas darbību.

Melno sinepju sēklas ir visasākās, salīdzinot ar dzeltenajām vai brūnajām sēkliņām, taču tas netraucē šo lielisko produktu vēl kombinēt ar čili un melnajiem pipariem, mārrutkiem, ingveru, kā arī ar citrusaugļu miziņām, lai iegūtu daudzveidīgāku garšu. Sinepju sēklas izmērcējot vēsā ūdenī un sablendējot ar šo pašu ūdeni, etiķi, citrona, laima vai apelsīnu sulu, vīnu, alu un pat stiprākiem alkoholiskiem dzērieniem, un pievienojot medu, iegūst lielisku piedevu gaļas un zivju ēdieniem.

Pārsteidzoši garšu sagādās augļu un sinepju sēklu kombinācija, kuru varat papildināt ar krustnagliņu, kardamona un kanēļa aromātu. Sautējot gaļu kopā ar šādi bagātinātu sinepju masu, izdosies lielisks ēdiens!

Sinepju sēklas ir arī ļoti dekoratīvs produkts – ar tām varat apkaisīt svaigus salātus, svaigu lasi, biezpienu un svaigo sieru. Sēkliņas iederēsies uz picām un karstmaizēm. Veselas sinepju sēklas bagātinās marinādes garšu, savukārt samaltas tās varat iekļaut dažādu garšvielu maisījumos.

Projekts izstrādāts sadarbībā ar: