Aromatizēts sāls ir kā radīts tiem, kas mazliet baidās no jaunām, spēcīgu garšvielu kombinācijām. Turklāt aromatizēta sāls radīšanas māksla ir neierobežoti plaša, aizraujoša, radoša un galvenais – droša, ar pārliecinoši laba produkta iznākumu! Klasiskā proporcija ir šāda – uz 75 gramiem sāls jāņem 1 – 2 tējkarotes garšvielu, kas atbilst apmēram 3 – 15 gramiem. Ja rodas šaubas par garšvielu saderību vai pievienojamo garšvielu daudzumu, „Manas Garšas” garšziņi būs priecīgi palīdzēt!
Variācijas ir bezgalīgas, un eksperimentēšana var sākties! „Manas Garšas” radītā garšvielu maisījumu konstruēšanas platforma ir kā radīta jaunu aromatizētu sāls maisījumu veidošanai gan Jūsu virtuvei, gan kā dāvana labākajiem draugiem!
Daži ieteikumi:
Kombinējiet 100 gramus Zaļo bambusa sāli ar 5 gramiem bioloģiskajām citrona miziņām, 5 gramiem čili piparu un 5 gramiem asās paprikas pulveri, vai 100 gramus Persiešu zilo sāli ar 5 gramiem ķimeņu, 3 gramiem rozmarīna un 3 gramiem rozā piparu. Interesantu garšu var panākt, kombinējot sāli ar lavandas un samteņu ziediem, kā arī ar Ceilonas kanēli, vaniļu, muskatziediem. Vairākas aromatizēto sāļu receptes pieejamas https://manasgarsas.lv/grupa/garsvielu-maisijumi/veidi/a-z/
Lieliski izdosies pikantie, piparotie sāļi – uz 100 gramiem sāls ņemot vidēji 10 gramus piparu. Te derēs gan asie Tasmānijas un Teličeri pipari, gan maigāk garšojošie Kampotas sarkanie pipari un aromātiskie Madagaskaras pipari. Un, kā būtu, ja pievienotu vēl pāris gramus kaltētu mārrutku sakni un ķiploku granuliņu?
Iesakām aromatizēto sāli gatavot nelielās porcijās un uzglabāt slēgtā traukā ne ilgāk kā vienu mēnesi!
Aromatizētais sāls noteikti baudāms ar avokado, biezpienu, rikotas vai svaigo bezpiedevu sieru, tomātu šķēlītēm, grilētiem dārzeņiem, olām un pat augļu salātiem. Gards tas būs pat pankūku mīklā un uz tvaicētas zivs filejas. Iemaisiet 100 gramos sviesta pustējkaroti aromatizēta sāls un ziediet uz svaigas rudzu maizes!