Šie pipari ir sastopami dažādās krāsās un lielumā, taču visiem piemīt asa, stipra, izteiksmīga garša un aromāts.
Scoville: 10,000-15,000.
Kajennas pipari pamatā tiek iekļauti dažādu garšvielu maisījumos. Parasti tos kombinē ar sīpoliem, ķiplokiem, krustnagliņām, citiem pipariem. Sarkanie čili pipari tiek izmantoti arī ārstnieciskos nolūkos, jo tie veicina asinsriti.
IZMANTOŠANA: Čili sader ar gaļas un zivju ēdieniem, kā arī ar veģetāriem produktiem, īpaši – pākšaugiem, taču tos var izmantot arī dažādu interesantu desertu gatavošanā, pievienojot vien nelielā daudzumā.
MANASGARŠAS.LV IETEIKUMS: Izmēģiniet pagatavot vērtīgo “garšvielu kefīru” – pievienojiet kefīram svaigus garšaugus, nedaudz linsēklu un tējkarotes galu čili piparu. Sablendējiet visu un pasniedziet, piemēram, pie grilētiem dārzeņiem.