"Manas garšas" iesaka par pamatu izmantot mūsu radītos garšvielu maisījumus.
Pārveidojot vai papildinot tos, iegūstiet savai gaumei visatbilstošāko garšu kombināciju.

Bārbeles

Barbeles
Barbeles
Iegūšanas vieta: Irāna

Žāvētas bārbeles, kas vizuāli līdzīgas žāvētām dzērvenēm, ir gardas, saldskābas ogas, kuras klasiski pievieno plovam un citiem pikantiem ēdieniem, kuros tā vien prasās saldskābu, spirgtu noti.

Bārbeles palīdzot pazemināt asinsspiedienu un veicinot asinsreci, kā arī mēreni palēnina sirdsdarbību. Bārbelēm piemīt pozitīva ietekme uz gremošanas sistēmu – tās veicina žults sekrēciju, tādējādi uzlabojot tauku šķelšanu zarnu traktā. Bārbeles lieto, lai līdzsvarotu satrauktu nervu sistēmu un atslābinātu gludo muskulatūru. Bārbelēm piemītot arī antibakteriālas īpašības un pētīta pretvēža iedarbība.

Virtuvē tās pielietojamas diezgan plaši – gan saldajos, gan stiprajos ēdienos – zupās, mērcēs, gaļas ēdienos, īpaši gardi – plovā, kopā ar kumīnu, koriandru un kurkumu.

Bārbeles bagātas karotinoīdiem, flavonoīdiem, ēteriskajām eļļām, pektīniem un šķiedrvielām.

Projekts izstrādāts sadarbībā ar: