"Manas garšas" iesaka par pamatu izmantot mūsu radītos garšvielu maisījumus.
Pārveidojot vai papildinot tos, iegūstiet savai gaumei visatbilstošāko garšu kombināciju.

Muskatziedu pulveris (BIO)

Foto_muskatziedu_pulv079
Foto_muskatziedu_pulv079
Iegūšanas vieta: Šrilanka

Muskatrieksta zieds ir plāns, sārts muskatrieksta sēklas apvalks, ko visbiežāk izmanto Āzijas un Tuvo Austrumu virtuvēs. Pēc tam, kad zieds ir nomizots no lielās sēklas un izkaltēts, tā sārtā krāsa izgaist un garšviela iegūst gaiši brūnu toni. Muskatriekstam un tā ziedam ir dažādas garšas – ziedam tā ir vieglāka, saldāka kā pašai sēklai, tomēr kulinārijā abas garšvielas izmanto vienādiem nolūkiem.

IZMANTOŠANA:Muskatrieksta ziedu izmanto zupām, mērcēm un to bieži pielieto kā garšvielu vīnam. To pievieno kēksiem pound cake, Zviedru kotletēm, virtuļiem, saldo kartupeļu pīrāgam, austeru sautējumam un barbekjū mērcēm. Liela daļa amerikāņu hotdogu satur samaltus muskatriekstu ziedus.

MANASGARSAS.LV IETEIKUMS: Sasmalcinātu muskatrieksta ziedu nelielā daudzumā pievienojiet svaigi pagatavotai kartupeļu purē. Pievienojiet arī nedaudz ingvera un maltus melnos piparus.

Projekts izstrādāts sadarbībā ar: