Receptēs iekļauj kaltētus, samaltus sēklu kodolus. Tie satur 7-16% ēterisko eļļu un citas bioloģiski aktīvas vielas. Visiem produktiem ir patīkama, nedaudz rūgtena, vircota smarža un garša. Parasti šo garšvielu samaltā veidā pievieno ēdienam gatavošanas beigās. Muskatrieksti ir Meksikas maisījuma, Indijas karija un citu garšvielu maisījumu sastāvdaļa. Muskatriekstu nevajadzētu lietot grūtniecēm.
IZMANTOŠANA: Muskatriekstu lieto pie gaļas, plova, mērcēm, pastētēm, dārzeņu, it īpaši spinātu un rožukāpostu vai puķukāpostu ēdieniem, piena, siera un olu ēdieniem, konditorejas izstrādājumiem, dzērieniem. Plaši iekļauj dažādos garšvielu maisījumos.
MANASGARŠAS.LV IETEIKUMS: Veselu muskatriekstu sadrupiniet vai uz rupjas rīves sarīvējiet un pievienojiet cepeškrāsnī sautētai liellopu gaļai kopā ar citām garšvielām vai garšaugiem.