Čiekuroga ir dažādu kadiķa sugu auglis. Tā nav oga, bet gan čiekurs ar neparasti mīkstām un cieši izkārtotām zvīņām, kuru dēļ auglis izskatās pēc ogas. To izmanto Eiropas valstu virtuvēs, visbiežāk Skandināvijā, retāk Vācijā, Austrijā, Čehijā, Polijā, Ungārijā. Gaļas ēdieniem, īpaši savvaļas putniem un medījumiem, piemēram, meža cūkai vai briedim, garšviela piešķir asu garšu. To var izmantot arī cūkgaļas ēdienos, maltītēs ar svaigiem un skābētiem kāpostiem. Čiekuroga dod arī džinam tā īpatnējo garšu. Diurētisko īpašību dēļ čiekurogas sākotnēji tika izmantotas medicīnā. Tāpat arī tās tiek lietotas kā līdzeklis pret reimatismu un artrītu un pašreiz tiek izmeklētas arī to ārstējošās īpašības diabēta slimnieku uzturā.
IZMANTOŠANA: Cūkgaļas, savvaļas putnu un medījumu gaļas ēdienos. Kadiķogas izmanto dažādās mērcēs, cepešu pildījumos, marinādēs, arī skābētos kāpostos. Tās var pievienot arī augļu un ogu kūkām. Kadiķogas ir klasiska džina sastāvdaļa, tās pievieno arī vīnam. Samaisot kadiķogas ar dažādiem garšaugiem un pievienojot mērcei, sanāk lieliska piedeva makaronu ēdieniem.
MANASGARŠAS.LV IETEIKUMS: Izmēģiniet pagatavot cūku aknu pastēti ar maltiem melnajiem pipariem un kadiķogām, (pievienojiet cūku taukus vai sviestu un sāli). Aknas un taukvielas atdzesējiet, samaliet, pievienojiet maltas garšvielas un sāli, un lieciet cepeškrāsnī 75-80 grādos uz 5 stundām.