"Manas garšas" iesaka par pamatu izmantot mūsu radītos garšvielu maisījumus.
Pārveidojot vai papildinot tos, iegūstiet savai gaumei visatbilstošāko garšu kombināciju.

Sinepju sēklas dzeltenās (BIO)

DzeltenasSinepjuSeklas02_web-min
DzeltenasSinepjuSeklas02_web-min
Iegūšanas vieta: Vācija

Sinepju sēklas ir mazas, apaļas dažādu sinepju augu sēklas, kas mēdz būt dažādās krāsās, sākot no dzeltenbaltām līdz pat melnām. Ir sastopami vismaz 40 dažādi sinepju augi, no kuriem visizplatītākie ir melnās sinepes, brūnās Indijas sinepes un baltās sinepes.

Sēklas ir bagāts eļļas, magnija, omega-3, fosfora, vara, B vitamīna un proteīnu avots. Tajās esošais selēns, piemēram, ir minerālviela, kas samazina astmas simptoums, dažus reimatoīdā artrīta simptomus un palīdz novērst arī vēzi. Melnās sinepes ir visasākās un baltās (patiesībā dzeltenā krāsā) ir maigākās, un no tām tiek gatavotas dzeltenās amerikāņu sinepes. Savukārt, no brūnajām sinepēm, kuras īstenībā ir tumši dzeltenā krāsā, gatavo Dijonsinepes. Baltās sinepju sēklas pārsvarā izmanto Eiropas un Amerikas kulinārijā, svaigā veidā vai apceptas.

IZMANTOŠANA: Visbiežāk dzeltenās sinepju sēklas pielieto marinējot un konservējot vai gatavojot liellopa gaļu vai dārzeņus. Tāpat arī lieto, gatavojot lasi, vistu, prosu, rīsus. Samaļot svaigas sēklas un izmērcējot tās vīna etiķī vai ūdenī, var pagatavot arī sinepes pēc savas garšas. Kombinācijā ar medu, sinepes rada pikanti saldu mērcīti.

MANASGARŠAS.LV IETEIKUMS: Izmēģiniet pagatavot aromātisku sinepju – medus marinādi vistas gaļai. Samaliet sinepju sēklas un pievienojiet aukstu ūdeni (10-15 minūtes ļaujiet samaltajām sēklām izmirkt). Tad pievienojiet medu (tikpat daudz, cik sinepju sēklu) un nedaudz labas kvalitātes eļļu. Marinādi varat bagātināt ar sasmalcinātiem zaļumiem, ķiplokiem, pipariem un sāli. Apziediet ar šo maisījumu gaļu.

Atsauksmes

Pašlaik atsauksmju nav.

Esi pirmais, kurš uzraksta atsauksmi par “Sinepju sēklas dzeltenās (BIO)

Projekts izstrādāts sadarbībā ar: