Jūras sāls vienmēr ir bijusi nozīmīga Grieķijas vēsturē. Pat senos laikos grieķu zinātnieki zināja par dabīgo sāļu nozīmi mūsu uzturā un labsajūtā. Ar sāli senajā Grieķijā tika ārstēti neskaitāmi trūkumi un slimības, bet zvejnieku ikdienā sāls un dūmi bija vissvarīgākās vielas bagātīgo nozveju saglabāšanai.
Egejas jūras sāli auksti kūpinot virs bērza dūmiem iegūst intensīvas garšas un tumši brūnas krāsas sāli. Šis gardēžu kūpinātais sāls ir ne tikai vegānu un veģetāriešu iecienīts, bet arī sniedz dabīgi gardu dūmu aromātu neskaitāmiem ēdieniem.
Šis grieķu kūpinātais sāls ticis pie vairākām nozīmīgām degustāciju balvām – tostarp “Great Taste Awards” Londonā un “iTQi Superior Taste Awards” Briselē.