Kardamons cēlies Dienvidindijā, un tiek visvairāk audzēts Gvatemalā. Tiek ievāktas tā sēklu pākstis, kurās katrā ir aromātiskas, sīvas sēklas. Pirms lietošanas sēklas vēlams viegli apgrauzdēt uz sausas pannas (tikai neapdedzināt!) un pēc tam sasmalcināt piestā vai samalt kafijas dzirnaviņās, tad ēteriskās eļļas labāk izdalīsies un būs iespējams pilnībā izbaudīt kardamona garšas burvību un maigi pikanto garšu.
IZMANTOŠANA: Kardamona sēkla ir pamatgaršviela Indijas un Vidējo Austrumu virtuvēs, kur ar to gatavo gaļu un zivis, kā arī dārzeņus. Kardamons ir ideāla garšviela desertiem, piparkūku mīklai, karstvīnam, kafijai un citiem dzērieniem.
MANASGARSAS.LV IETEIKUMS: Izmēģiniet pievienot kardamonu no marcipāna gatavotiem cepumiem, un izbaudiet garšu saderību!