Gočugaru (Gochugaru) čili pazīst arī kā korejiešu čili pulveri, korejiešu čili pārslas un sarkano čili pārslas. Šie čili bieži ir spilgti sarkanā krāsā, un to garša svārstās no maigam līdz mērenam pikantumam ar vieglu salduma noti. Gočugaru čili atbilst 6-10 Skovila vienībām (6000-10 000 SHU).
Gočugaru čili ir viena no nozīmīgākajām sastāvdaļām korejiešu virtuvē. Smalki samaltu to izmanto gochujang jeb korejiešu čili pastas un kimči jeb marinētu kāpostu gatavošanā, pikantās korejiešu zupās, sautējumos (piemēram, sundubu jjigae) un pikantās korejiešu piedevās (piemēram, gurķu salātos korejiešu gaumē). Papildus korejiešu ēdieniem to var izmantot, gatavojot gaļas, jūras velšu un dārzeņu ēdienus, un šie čili ideāli papildinās gaļas marinādes, rubus un mērces. Vieglais asums, maigais saldums un pārsteidzošais aromāts padara šīs čili pārslas par obligātu sastāvdaļu jebkura gardēža virtuvē!
Jāņem vērā, ka Gočugaru čili garša atšķiras no citiem standarta čili pulveriem un čili pārslu šķirnēm (piemēram, kajēnas piparu pulverim). Tas ir salīdzinoši maigāks, tāpēc svarīgi izvērtēt vēlamo garšu, pirms aizstāt.
Lai pareizi uzglabātu čili, pēc iepakojuma atvēršanas tas jātur vēsā, ēnainā vietā (piemēram, hermētiski noslēgtā traukā un ledusskapī). Tas var sapelēt, ja netiks pareizi uzglabāts. Ja vēlaties to uzglabāt ilgāk, to iespējams likt saldētavā. Ja tas ir sacietējis, vien dažas sekundes virtuves kombainā un to var izmantot atkal!