Senegālas pipari jeb Gvinejas pipari, saukti arī par Etiopijas un afrikāņu (Negro), Selimas graudiem.
Selimas graudi, plašāk pazīstami kā Senegālas pipari, zeļ un plaukst tropiskās Āfrikas savannās un mežos. Līdz viduslaikiem šī garšviela bija pieejama Eiropā kā melno piparu aizstājējs, taču 16. gadsimtā, kad tika atklāts jūras ceļš uz Indiju, šie pipari zaudēja popularitāti. Neskatoties uz to, šie pipari kopš seniem laikiem izmantoti daudzos tradicionālos Āfrikas ēdienos un garšvielu maisījumos, un arī mūsdienās šī neparastā garšviela, kas vizuāli atgādina fermentētas zirņu pākstis, Eiropā tiek atklāta no jauna. Tieši piparu pākstis ir atbildīgas par aromātiski aso, nedaudz rūgteno garšu, pārspējot pākstīs esošās sēklas. Senegālas piparu aromāts atgādina Kubebas piparu, muskatriekstu un citronzāles smaržu sajaukumu.
Šie pipari nav piemēroti malšanai dzirnaviņās – tos ieteicams malt piestā vai pievienot ēdienam nemaltā veidā. Tie lieliski sader ar sautējumiem, zupām, mērcēm, zivju ēdieniem un jūras veltēm.