Vidusjūras reģionam raksturīgs bezgala aromātisks un kulinārijā iecienīts garšaugs. Mēs piedāvājam tikai bioloģiski sertificētu lavandu, kuru droši var iekļaut uzturā, nebaidoties no dažādu ķīmisku vielu piedevām. Kulinārijā pamatā izmanto kaltētus ziedpumpurus – tie bagātīgi satur lavandas ēterisko eļļu, no kā arī veidojas īpašā smarža un garša. Francijā populārs ir lavandas medus un sīrups, ko izmanto lavandas cepumu un zefīra gatavošanā.
IZMANTOŠANA: Lavandu pievieno gaļas (izcili labi – ar jēra gaļu) un dārzeņu sautējumiem, dažādiem desertiem no saldā krējuma un maskarpones siera, aitas un kazas piena produktiem, saldējumiem, sorbertiem, šokolādes kūkām un kēksiem, kā arī maizei un ievārījumiem, želejām un sīrupiem.
MANASGARSAS.LV IETEIKUMS: Līdzīgi kā gatavo vaniļas cukuru, ievietojot cukurā vaniļas pāksti, tāpat var pagatavot lavandas cukuru – labi noslēdzamā burkā ieberiet cukuru un pievienojiet lavandas ziedus. Ļaujiet garšai ievilkties vismaz nedēļu. Šādu lavandas cukuru pievienojiet tējai, kafijai un desertiem!