Ļoti nomaļā reģionā – Himalaju pakājē, Nepālā, aug viena no retākajām garšvielām pasaulē – greipfrūtu kalnu pipari. Būtībā tie ir krūmi, kas var sasniegt pat piecu metru augstumu un izskata ziņā ir gluži mežonīgi. Liels darbs jāiegulda, lai ievāktu šos neparasti aromātiskos piparus.
Pēc greipfrūtu ogu novākšanas, tās rūpīgi žāvē, līdz tām var dot nosaukumu – pipari. Pipariem piemīt izteiksmīgs greipfrūtu, laima, citronmētru un pomelo aromāts ar manāmu rūgtumiņu. Apvienojumā ar citām garšvielām, šie pipari rada unikālu garšu buķeti.
Vislabākie un gardākie šie greipfrūtu pipari būs svaigi malti un pievienoti ēdiena gatavošanas beigās. Tie izcili labi piestāv mājputnu gaļai, zivīm un dažādām citādām jūras veltēm, desertiem – augļiem, biezpiena krēmiem, dažādiem konditorejas gardumiem, kā arī karstajiem un aukstajiem dzērieniem.