Daudzu šefpavāru iecienīta piedeva jūras veltēm, kartupeļiem un arī no sīpoliem gatavotiem ēdieniem, ir – baltie Muntokas pipari. Šie pipari spējot piešķirt īsto garšu krabjiem un ēdamajiem gliemjiem.
Pēc piparu ražas novākšanas tos mērcē ūdenī, kamēr to tumšā miziņa nonāk nost. Tad baltās “ogas” atstāj saulē žāvēties. Zinātāji saka, ka baltie pipari esot pat populārāki par melnajiem pipariem sava izteiktā aromāta dēļ. Būtiski atcerēties, ka baltos piparus jāpievieno jau gatavam ēdienam. Pretējā gadījumā baltie pipari zaudē visas to īpašās garšas nianses, atstājot vien ēdienā sūrumu.
Baltie Muntokas pipari ir brīnišķīgi maigas, liegas, taču vienlaicīgi pikantas garšas pipari, kurus lietot ikdienā, arī galda piparu dzirnaviņās.
IZMANTOŠANA: Pipari ir ideāli piemēroti dažādiem jūras produktiem, gaļas ēdieniem, zupām un mērcēm.
MANASGARSAS.LV IETEIKUMS: Pievienojiet svaigi maltus baltos piparus gatavai mērcei, kas gatavota no svaiga krēmsiera, un baudiet to ar tvaicētiem dārzeņiem.