"Manas garšas" iesaka par pamatu izmantot mūsu radītos garšvielu maisījumus.
Pārveidojot vai papildinot tos, iegūstiet savai gaumei visatbilstošāko garšu kombināciju.

Makas sakne (malta)

makas saknes pulveris
makas saknes pulveris
Iegūšanas vieta: Peru

Makas augs tiek audzēts Andu kalnu reģionos jau gadsimtiem ilgi, un vēsturiski šo augu un tā saknes ēduši Inku impērijas karavīri pirms cīņām. Nostāsti vēsta, ka karavīru leģendāro izturību un spēku ietekmējuši makas augā esošie proteīni un citas dzīvībai svarīgās uzturvielas. Makas saknes tikušas lietotas tik lielos daudzumos, ka tajā atrodamās vērtīgās vielas ietekmējušas arī seksuālo tieksmi un vīrišķību, tādēļ bieži vien iekarotajās pilsētās īpaši bija jāaizsargā sievietes.

IZMANTOŠANA: Reģionos, kur aug maka, to nereti samaļ un vāra kopā ar pienu, tā tiek pasniegta kā putra. Makas augā vērtīgākā ir sakne, kura lielākoties tiek izžāvēta, tādējādi ievērojami pagarinot tās derīguma termiņu, tādēļ pie mums tā visbiežāk nonāk pulvera veidā.
Pulveri var izmantot dzērienu pagatavošanai, vai pievienot miltiem cepot maizi, kūkas, pankūkas.

MANASGARŠAS.LV IETEIKUMS: Izmēģiniet makas saknes pulveri pievienot enerģiskajam rīta smūtijam – kopā ar mandeļu pienu un svaigām vai saldētām ogām!

Atsauksmes

Pašlaik atsauksmju nav.

Esi pirmais, kurš uzraksta atsauksmi par “Makas sakne (malta)”

Projekts izstrādāts sadarbībā ar: