Godži ogas ir pēdējo gadu atzītākais „superprodukts” – to īpaši augstās vērtības dēļ. Šīs ogas iegūst Ķīnā, Mongolijā un arī Sibīrijā no augstiem krūmājiem, kas tiek saukti arī par Tibetas bārbeli jeb Līciju. Ogām piemīt pretvīrusu, antimikrobiālas, antioksidatīvas īpašības. Godži ogas labvēlīgi ietekmē visu organismu kopumā, tamdēļ ieteicams katru dienu apēst vismaz 10-15 gramus šo ogu.
IZMANTOŠANA: Godži ogas ir īsta delikatese – tās labi garšos vienas pašas, gan kopā arī citiem žāvētiem augļiem un arī riekstiem. Ogas var pievienot jogurtiem, svaigiem salātiem, biezpienam, musli maisījumiem, kā arī kombinēt ar svaigiem augļiem un ogām, gatavojot produktus ziemai.
MANASGARSAS.LV IETEIKUMS: Aplejiet kaltētās Godži ogas ar karstu ūdeni uz pāris minūtēm – ļaujiet tām samirkt! Tad pievienojiet izvārītiem rīsiem vai bulguram kopā ar čili mērci, grilētiem dārzeņiem un vistas fileju.