Kanēlis ir viena no visā pasaulē populārākajām garšvielām, ko iegūst no koku mizām Āzijā un Vidējos Austrumos. Kanēļa skaidiņas izmanto kā piedevu garšvielu maisījumos un tējās, ar tām var rotāt arī kūkas un dažādus desertus. Samalts kanēlis tiek izmantots cepšanā, desertos, pievienojot kafijai un citiem dzērieniem. Interesanti, ka to lieto arī parfimērijā, lai radītu dabiskus vaigu sārtumus un tonālā krēma pūderus.
IZMANTOŠANA: Ceilonas kanēļa aromātiskums un maigā, taču piesātinātā garša nav pārspējama. Pievienojiet to augļu plātsmaizēm, biezpiena desertiem, saldējumam, pārkaisiet svaigi gatavotām rīta biezputrām un musli, pievienojiet smūtijiem un piena kokteiļiem. Bagātiniet kafijas un tējas garšu ar šo kanēli.
MANASGARSAS.LV IETEIKUMS: Sagrieziet nelielos gabaliņos zīda tofu un apkaisiet ar kanēli un brūno cukuru. Lieciet kopā ar augļu gabaliņiem traukā un cepiet cepeškrāsnī.