"Manas garšas" iesaka par pamatu izmantot mūsu radītos garšvielu maisījumus.
Pārveidojot vai papildinot tos, iegūstiet savai gaumei visatbilstošāko garšu kombināciju.

Japāņu citronpipari

japanupipari04_web
japanupipari04_web
Iegūšanas vieta: Ķīna

Japānas citronpipari zināmi arī kā Sičuanas jeb Sečuanas pipari vai arī Ķīnas koriandrs. Šie citronpipari plaši tiek lietoti ķīniešu, tibetiešu, indiešu, kā arī Nepālas iedzīvotāju kulinārijā.

Japānas citronpipari ir tuvi Nepāls jeb Timutas piparu radinieki – garšas ziņā līdzīgi, bet tomēr jūtamu atšķirību. Šo piparu garšas notis nav salīdzināmas ar melnajiem, baltajiem vai čili pipariem. Japānas pipari mēles galam liek viegli notirpt un sajust aukstumu un trīsas, ko rada daudzo mēles galā esošo receptoru vienlaicīgs kairinājums.

Japānas pipari piešķirs neparastu garšu un izteiksmīgu aromātu zivs ēdieniem, dzērieniem, desertiem un pat tējām.

Projekts izstrādāts sadarbībā ar: