"Manas garšas" iesaka par pamatu izmantot mūsu radītos garšvielu maisījumus.
Pārveidojot vai papildinot tos, iegūstiet savai gaumei visatbilstošāko garšu kombināciju.

Dārzeņu, augļu un ogu grilēšana

Vairāk kā lieliski ir vasaras sezonā grilēti dārzeņi. Taču neparastāku, izteiktāku un pikantāku garšu tiem piešķirsiet, ja pirms grilēšanas vai arī cepšanas krāsnī tos papildināsiet ar garšvielām.

Jaunās bietītes lieliski draudzēsies ar smaržīgiem pipariem, baziliku, dillēm, ingveru, estragonu un zvaigžņu anīsu. Brokoļiem piestāvēs kurkuma, paprika, bet grilēti jaunie kāposti labi garšos kopā ar ķimenēm, selerijas sēklām, kadiķogām vai estragonu.

Burkānu garša ies roku rokā ar smaržīgiem pipariem, zvaigžņu anīsu, lauru lapām, ķimenēm, kanēli, krustnagliņām, ingveru, piparmētru, salviju, kā arī – estragonu.

Ziedkāpostu garšu izteiksmīgāku padarīs koriandrs, salvija, kurkuma, savukārt grilētiem sīpoliem piestāvēs ķimenes, sinepju sēklas, muskatrieksts, oregano, salvija un timiāns.

Grilēt var arī zirņu pākstis – tām būs laba saderība ar pētersīļiem, rozmarīnu, estragonu un kurkumu, bet jaunie cukini draudzēsies ar baziliku un oregano.

Tomāti lielisku garšas kombināciju veidos ar baziliku, kumīnu, fenheļa sēklām, ķiploku, oregano, melnajiem pipariem, rozmarīnu, estragonu un timiānu.

Daudziem tik iemīļotie kartupeļi labi garšos kopā ar ķimenēm, dillēm, diļļu sēklām, papriku vai paprikas pulveri, pētersīļiem, timiānu vai kurkumu.

Izmēģiniet pagatavot arī saldos kartupeļus – ar smaržīgiem pipariem, kardamonu, krustnagliņām vai muskatriekstu.
Ja vēlaties grilēt sēnes, pievienojiet kādu no šīm garšvielām – melnos piparus, majorānu, pētersīļus, oregano, salviju, estragonu vai timiānu.

Un pavisam neparasti, bet gardi – iesakām desertam uzgrilēt arī augļus un ogas!

Zemenes, avenes, mellenes – pasakainu garšu dos kopā ar melnajiem pipariem, Timutas pipariem, piparmētru, zvaigžņu anīsu. Persiki – ar krustnagliņām un muskatriekstu. Bumbieriem piestāvēs lauru lapa, melnie pipari, kardamons, zvaigžņu anīss, bet plūmēm krāsaināka garša veidosies kopā ar kanēli, krustnagliņām, muskatriekstu un arī anīsu.

Ābolu laikā – grilētām šķēlītēm pievienojiet kardamonu, kanēli, krustnagliņas, ingveru vai muskatriekstu. Savukārt ananāss ļoti labi garšos kopā ar ingveru, krustnagliņām, citronzāli, piparmētru vai rozmarīnu.

Vienam dārzenim vai auglim iesakām izvēlēties 2-5 veidu garšvielu kombināciju, lai nenoslogotu savas garšas kārpiņas. Izmēģiniet kādu garšvielu no minētajiem variantiem un, ja patīk, pievienojiet vēl kādu garšu!
Nebaidieties eksperimentēt! Tikai tā var atklāt jaunas garšas!

Projekts izstrādāts sadarbībā ar: