Daudzu pavārmākslas speciālistu vidū šis produkts zināms kā “zīda sāls” – plānas, neparasti vieglas un gaisīgas aprikožu krāsas trauslas pārslas, kuru skaistais tonis veidojies aļģu sarkano pigmentu – karotīnu ietekmē. Sāls ir absolūti dabīgs un bagātīgi mineralizējies tā veidošanās procesā. Savas īpašās tekstūras, liegās garšas un krāsas dēļ tas ir daudzu pavāru iemīļots visā pasaulē. Mareja upes sāls pārslas ātri un vienmērīgi kūst – tādēļ tās iesakām viegli pārkaisīt jau gatavai maltītei.
Austrālijas kontinentā plūstošās Mareja upes pazemes sāļavotos iegūtais kristālsāls ir ideāls galda sāls, kā arī lietojams kā garšviela praktiski pie jebkura veida ēdieniem.
Tas lieliski papildinās pastas un zivs ēdienus, tāpat kā svaigu zaļumu un dārzeņu salātus. Pirkstu galiem sadrupināts virs šokolādes fondanta vai svaigi cepta braunija, Mareja upes sāls pārsteigs ēdājus, radot neaizmirstamu garšas kombināciju ar šokolādes izteiksmīgo aromātu.
“Manas Garšas” piedāvātais Mareja upes sāls pasūtāms šeit: https://manasgarsas.lv/product/mareja-murray-upes-sals/