"Manas garšas" iesaka par pamatu izmantot mūsu radītos garšvielu maisījumus.
Pārveidojot vai papildinot tos, iegūstiet savai gaumei visatbilstošāko garšu kombināciju.

Naktssveces sēklas

Brīnišķīgs un vērtīgs, vārpās izvietotiem dzelteniem ziediem ziedošs savvaļas augs ir naktssvece, kurš par savu dzimteni dēvē Ziemeļ- un Dienvidameriku. Šī auga nosaukums cēlies, cilvēkiem novērojot, ka ziedi atveras tikai vakarā, bet jau nākamajā dienā tie ir aizvērušies un novītuši.

Jau kopš seniem laikam un vēl joprojām naktssvece un no tās sēklām iegūtā eļļa ir plaši atpazīstama medicīnisko rekomendāciju dēļ. Eļļa bagātīgi satur gamma – linolskābi, kas ir viena no vērtīgākajām omega – 6 taukskābēm.
Ja šo vērtīgo eļļu iegūst no naktssveces auga sēklām, kāpēc gan uzturā neiekļaut pašas sēklas? Ārkārtīgi vērtīgās sēklas ir ne tikai minētās taukskābes avots; tās ir bagātas ar triptofānu – aminoskābi, kura organismā tiek pārveida serotonīnā – mūsu garastāvokli pozitīvi ietekmējošā bioloģiski aktīvā vielā.

Sēklās esošās gamma – linolskābes īpašības jau sen ir aprakstītas medicīniskā literatūrā – tai piemīt premenstruālā sindroma, reimatoīdā artrīta, osteoporozes, sirds un asinsvadu slimību, kā arī fibrocistozes izraisīto sāpju aizkavējošs un nomācošs efekts. Zināms, ka naktssveces sēklās esošās omega – 6 taukskābes stiprina imūnās funkcijas, uzlabo ādas un matu stāvokli.

Sēklas iesakām lietot pie svaigiem salātiem, iemaisīt biezpienā, jogurtā, sviestā vai pārkaisīt jau pagatavotam ēdienam. Lieliski tās iederēsies dažādās smūtiju un piena kokteiļu receptēs. Ja katru dienu apēdīsiet pusi vai pilnu tējkaroti naktssveces sēklu, organisms to novērtēs!

Projekts izstrādāts sadarbībā ar: